Primăria Târgu Jiu a reușit să obțină finanțare pentru ridicarea a 100 de blocuri cu locuințe, apartamente destinate în special tinerilor.
Imobilele vor fi construite pe Strada Narciselor şi Strada Marin Preda. Realizarea a 30 de blocuri a fost aprobată la sfârșitul anului trecut, iar zilele trecute a fost semnat și contractul în valoare de peste 33 de milioane de euro pentru restul de 70 de clădiri.
Cele 600 de unități locative vor fi gata până în 2027.
Se realizează într-o singură zonă, care este într-o continuă dezvoltare. Pe lângă această investiţie de 600 de apartamente, acolo avem şi acel parc de 12,5 ha. Vom asigura utilităţile, este obligaţia autorităţii publice locale. Apartamentele vor avea independenţă energetică. În etapa de proiectare, sunt cuprinse şi devizele pentru asigurarea panourilor fotovoltaice. Din cele trei contracte pe care le-am semnat, până în acest moment, vorbim de 100 de blocuri P+2, a câte şase apartamente pe fiecare bloc. Fac apel la tinerii din Târgu Jiu care nu deţin un imobil proprietate privată, pentru că pot intra în categoria celor care pot solicita un apartament”, a precizat primarul Marcel Romanescu.

Autorităţile locale vor asigura utilitățile până la limita de proprietate, iar restul investiției va fi suportată prin PNRR.