Europa Liberă

Incendiul de la Ferma Dacilor

Șase oameni au murit și alți doi au fost răniți după un incendiu izbucnit marți dimineață la pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, în jud. Prahova. În clădire se aflau 26 de persoane, la momentul izbucnirii incendiului, dintre care 18 au reușit să iasă la timp. Nu se știe deocamdată cauza incendiului.

Un bărbat care a murit era angajat al restaurantului și încerca să-și scoată copiii din clădire, menționează HotNews. Cei trei fii ai săi, despre care GSP spune că erau cu toții fotbaliști, se aflau în pensiune când aceasta a luat foc. Cel mai mic, în vârstă de 11 ani, și-a pierdut viața.

Tatăl unei tinere care a murit în incendiu spune la Digi24 că nu știa că fiica lui se afla acolo.

Incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor.
Incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor.

Potrivit News.ro, pensiunea nu avea nici autorizație de construire, nici de securitate la incendiu, dar funcționa încă din 2013. A fost verificată de ISU în 2019, care a remarcat mai multe nereguli dar s-a limitat să dea un avertisment. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a cerut de la ISU Prahova un raport cu privire la controalele efectuate la Ferma Dacilor, scrie Agerpres.

DNA a clasat în martie un dosar în care ancheta lipsa de acțiune a ISU Prahova. Direcția Anticorupție va redeschide dosarul, potrivit HotNews.

Patronul pensiunii, Cornel Dinicu, a avut probleme cu legea încă din anii ‘90 și de atunci a fost implicat în mai multe afaceri obscure pe mai multe continente, arată G4Media. El ar fi fost apropiat de autorități, totuși: sindicatul polițiștilor se bucura de reducere la cazare și masă în pensiunea sa, iar șeful de la Protecția Consumatorilor îi este prieten de trei decenii.